mittatilaustyöt

Ensikertalaisessa vaatteen teettäminen saattaa herättää monia kysymyksiä ja jopa jännittää, mutta vaatteen valmistusprosessi on parhaimmillaan antoisaa vuorovaikutusta.

Yhteydenotto

Kun otat minuun ensimmäisen kerran yhteyttä ja kerrot minkälaisen vaatteen teettämisestä olisi kyse, sovimme ensimmäisen tapaamisen työhuoneelleni.

Puhumme alustavasti myös valmistusaikataulusta.
Ennen ensimmäistä tapaamista sinun olisi hyvä selkeyttää ajatuksiasi, minkä väristä ja tyylistä vaatetta toivoisit, tai miettiä vaikkapa vaatteen yksityiskohtia, mistä pidät ja mistä et, minkälaisessa vaatteeessa tunnet olosi hyväksi.

Suunnittelu

Ensimmäisellä tapaamiskerralla suunnittelemme vaatteen, valitsemme värit ja materiaalit, sekä otan sinusta mitat ja yhteystiedot ylös.

Sinulla voi olla mukanasi ideakuvia, valmis luonnos vaatteesta, tai voimme yhdessä suunnitella vaatteen. Voit myös antaa minulle ajatustesi pohjalta vapaat kädet suunnittelulle. Suunnittelussa otan aina huomioon toiveesi, vaatteen käyttötarkoituksen ja ulkomuotosi. Onkin hyvä, jos kerrot avoimesti kaikki mikä sinua uudessa vaatteessa mietityttää, niin osaan ottaa erityistoiveesi huomioon esimerkiksi vartalon muotojesi, värien ja lajisi liikekielen suhteen.

Tapaamisen jälkeen lasken vaatteellesi hinta-arvion, jonka lähetän sähköpostiisi hyväksyttäväksi. Tavallisesti laskutan vaatteet kahdessa erässä, puolet hinta-arvion yhteydessä ja loppuosan kun vaate on valmis. Ensimmäinen erä toimii sekä varausmaksuna että kattaa materiaalikuluja.

Tämän jälkeen tilaan materiaalit, jos sopivia ei löydy varastostani. Kun olen valmistanut vaatteesi sovitusvaiheeseen, on sovituksen aika.

Välisovitukset

Vaate vaatii tavallisesti 1-3 sovituskertaa, pukumallista riippuen.

Kisavaatteista yleensä luistelupuvut, tankotanssipuvut ja lännenratsastusjakut sekä miesten että naisten lattaripuvut menevät usein yhdellä välisovituksella ja vakiotanssipuvut kahdella välisovituksella.

Sovitukseen sinun kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä se on se tärkein vaihe mittatilausvaatteen valmistuksessa. Näin vaatteesta saadaan hyvin istuva ja yksityiskohdat kohdilleen.

Vaate on toisinaan ensimmäisessä sovituksessa aikamoinen raakile, joten ei kannata huolestua, jos mielikuvituksesi ei vielä siinä vaiheessa saa esimerkiksi lycrabodysta ja hakaneuloilla kiinnitetystä helmasta kuviteltua loistokasta kisapukua. Vaatteen valmistus on kuin palapeli, josta pala palalta muodostuu kokonaiskuva. 

Valmis vaate

Kun välisovitukset on tehty ja olen viimeistellyt ja mahdollisesti koristellut vaatteen valmiiksi, teemme vielä loppusovituksen. Sillä varmistan, että vaate on kaikin puolin sellainen kuin pitääkin.

Minulle on tärkeää, että valmistamani vaate toimii hyvin käyttötarkoituksessaan ja että olet siihen tyytyväinen.